Quiche de verdures
- cuinarambamics
- 11 abr 2020
- 1 Min. de lectura
La recepta que és l'origen de tot plegat. Un plat versàtil i amb multiples variants.
Ingredients
Recepta per a 6 persones
1 base de pasta brisa, 1 porro, 1 carbassó, 2 pastanagues, 200 gr. de xampinyons, 100 gr. de formatge gruyère ratllat, 3 ous, 200 cc. de crema de llet, sal i oli. Mantega per untar el motlle. Un grapat de cigrons crus.
Mans a l'obra
1. Talleu les verdures a làmines i en diagonal i coeu-les a la paella. Comenceu per les que tarden més a coure (porro, pastanaga, xampinyons, carbassó).
2. Al mateix temps, unteu un motlle rodó amb mantega. Col·loqueu la pasta brisa, tapeu-la amb paper de plata i posar-hi a sobre els cigrons crus. Coeu-la 10 minuts al forn a 200º C.
3. Bateu els ous amb la crema de llet.
4. Al cap de 10 minuts, traieu base del forn. Un cop a fora, traieu el paper de plata, posar-hi les verdures, el formatge i la barreja d’ou i crema de llet.
5. Coeu-ho al forn 15 minuts a 200º C. Podeu gratinar-la un parell de minuts al final. Es menja un cop acabada de coure o bé freda.

Per complementar la recepta
Les verdures poden ser les que més ens agradin i poden variar segons temporada.
Feu volat la imaginació, combineu ingredients i varieu...No us ñes acabareu.
Podeu fer-vos la massa. 200 gr. de farina, 1 ou, 100 gr. mantega, 1 cullerada d'aigua i un polsim de sal. Feu un volcà amb la farina, poseu-hi la resta d'ingredients i amasseu. Embolcalleu-lo amb paper film i deixeu repossar 30 minuts a la nevera. Alliseu la massa amb un curró.
コメント