top of page

Calamars farcits

  • cuinarambamics
  • 18 may 2020
  • 1 Min. de lectura

Aquest dissabte al mercat vaig trobar un calamar de pam i mig que l'he farcit recuperant la recepta de l'àvia. Com que no sempre hi ha la sort de trobar calamars tant ofenosos, us deixo la recepta fer-la amb una racció menys generosa.


Ingredients

Recepta per a 4 persones

8 calamars mitjans, 1 ou, 50gr. de carn picada, 2 cebes, 4 tomàquets madurs, 1 raig de vi blanc, oli, sal, all, julivert i ametlles.


Mans a l'obra

1. Bulliu l’ou i deixeu-lo refredar. Netegeu els calamars, traieu les potes i les aletes. Doneu-los-hi la volta.

2. Talleu i sofregiu una de les cebes. Barregeu la carn picada, l’ou dur ratllat, la ceba sofregida i les aletes i les potes tallades ben petites.

3. Ompliu els calamars amb la barreja. Tingueu en compte que quan es coguin es reduiran. Lligueu-los amb un escuradents. Poseu un parell de minuts al forn, aixi no us quedaran rosats.

4. Poseu l’oli en una cassola, feu volta i volta als calamars i reserveu-los. Ratlleu la ceba i el tomàquet i feu un sofregit, passeu-lo pel colador xinès i posar per sobre dels calamars. Afegiu-hi una picada amb all, julivert i ametlles torrades i un raig de vi blanc. Deixeu coure 15 minuts.




Per complementar la recepta

Si teniu la sort de trobar calamars grans, i talleu-los a rodanxes abans de servir-lo.

També podeu farcir-los de truita de patates, fregiu les patates, i farciu els calamars amb les patates i els ous batuts,



Comments


©2020 per cuinarambamics.cat

bottom of page