Fideuà
- cuinarambamics
- 16 mar 2020
- 2 Min. de lectura
Per acabar les receptes de la nostra primera trobada us deixem una recepta de fideuà, que amb llibreta i bolígraf vàrem apuntar tot seguint una gran mare i cuinera. Ja veureu qu és un recurs que hem utilitzat sovint, el de mirar de reüll mentre cuinava.
Ingredients
Recepta per a 4 persones
400 gr. de fideus tipus “0”. 1 porro, 1 ceba, 1 pebrot verd, 1 tomàquet madur, 2 grans d’all, 1 sèpia fresca, 1 litre de fumet de peix, sal i oli.
Per a l’all- i-oli: 2 grans d’all, sal i oli.

Mans a l'obra
1. Talleu el porro, la ceba i el pebrot verd a trossos petits. Poseu-los en una paella amb oli calent per fer un sofregit. Un cop la ceba i el porro estan daurats, afegiu-hi el tomàquet triturat. Saleu al gust. Talleu la sèpia a trossos petits i afegiu-la al sofregit. Un minut abans de donar-lo per acabat, afegiu-hi la melsa de la sèpia.
2. Al mateix temps, feu el fumet de peix.
3. Peleu els 2 grans d’all i sofregiu-los amb oli calent a la cassola on fareu la fideuà. Un cop els alls estan rossos, traieu-los i rossegeu els fideus.
4. Un cop rossos els fideus, afegiu-hi el sofregit i el fumet, que ha d’estar bullent. Deixeu-lo coure durant 4 minuts. Tanqueu el foc i tapeu la cassola un parell de minuts perquè s’acabin de coure.
5. Per fer l’all-i-oli: Peleu els grans d’all i poseu-los al morter amb sal. Un cop trinxat l’all, afegiu gota a gota l’oli sense deixar de remenar.
Per complementar la recepta
Per fer el fumet de peix podeu servir algunes galeres i crancs, o el cap d’algun peix (per exemple lluç o rap).
Per fer fideuà negra cal afegir la tinta dels calamars en el moment de posar el sofregit a la cassola, la tinta es pot trobar a les botigues de congelats.
Si voleu podeu afegir un tall de rap arrebossat per persona que s’afegirà el moment de servir la fideuà.
Un cop tancat el foc, es poden gratinar un parell de minuts al forn.
Comentarios